ZALAI KAMARATÁNC FESZTIVÁL

Erre az Orsovszky István kezdeményezte rangos, országos, háromnapos fesztiválra kétévente kerül sor. A következő 2020-ban lesz. Két  táncművészeti ágban lehet nevezni:
autentikus néptánc és táncszínház – hivatásosoknak is!
A közönségnek háromnapos biztos feltöltődés,
azt mondják, ilyen lehet a feltámadás.

 

 

 

 

 

 

 

 

AZ AUTENTIKUS NÉPTÁNC kategória célkitűzése, hogy a Kárpát-medence néptánchagyományaiból merítő, ám korunk színpadi eszközeivel bátran élő, ízléses, friss koreográfiák szülessenek. Azok a művek tartoznak ide, amelyek színpadi dramaturgiával nem terheltek oly mértékben, hogy a néptánchagyomány sérüljön. 

A TÁNCSZÍNHÁZ kategóriában mindent szabad.

Feltételek

  • a fesztivál meghívásos
  • egy koreográfus egy kategóriában csak egy számmal nevezhet
  • ha egy együttes mindkét kategóriában – autentikus néptánc illetve táncszínház – indul, előadásaik rendelkezésre álló össz műsorideje legfeljebb 20 perc
  • egy darab műsorideje legfeljebb 15 perc
  • csak új művekkel – amelyek nem szerepeltek sem területi, sem országos rangú fesztiválon – lehet nevezni
  • az egyazon előadásban színpadra lépők száma nem haladhatja meg a 8 főt, a színpadképbe komponált zenészek száma legfeljebb 5 fő lehet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kép: Majnik Fotó

Díjak

A fesztiválon koreográfusi, együttesi, táncos-előadói és zenei nívódíjak kerülnek átadásra, kategóriánként I-III. fokozatban.

A fesztivál fődíja a Koreográfusi nívódíj I. fokozata, amely bármelyik kategóriában születhet.

A díjakat az ország legnevesebb szakembereiből álló zsűri ítéli oda.

 

 

Zalaegerszegen egyszer nyerni kell! Tudta ezt a mai nagy klasszikusoktól – Györgyfalvay Katalin, Tímár, Kricskovics, Novák – kezdve utánuk jövő számtalan generáción keresztül mindenki. Hiszen Zala beugró a szakmába, ez az a hely, ahol minden megtörténhet (színpadon és büfében egyaránt), és nincs más cél, mint hogy minden meg is történjen ezen a fesztiválon, ami a sok-sok táncos alkotóműhelyben egyáltalán megtörténhet. Legyen hát a Zalai Kamaratánc Fesztivál továbbra is a magyar táncművészet legszínesebb, legizgalmasabb fóruma!

Énekes István

koreográfus

székhely

Zalaegerszeg, 8900
Landorhegyi u. 21. 

telefon

+36 70 430 6085

Kövess minket!

Pin It on Pinterest

Share This