Zalai Kamaratánc Fesztivál

1965 óta

XXIX.

2021-ben

online zajlott

Erre az Orsovszky István kezdeményezte rangos, kétnapos fesztiválra kétévente kerül sor. A közönségnek biztos feltöltődés, azt mondják, ilyen lehet a feltámadás.

AUTENTIKUS NÉPTÁNC

A kategória célkitűzése, hogy a Kárpát-medence néptánchagyományaiból merítő, ám korunk színpadi eszközeivel bátran élő, ízléses, friss koreográfiák szülessenek. Azok a művek tartoznak ide, amelyek színpadi dramaturgiával nem terheltek oly mértékben, hogy a néptánchagyomány sérüljön. 

TÁNCSZÍNHÁZ

Ebben a kategóriában mindent szabad.

2

nap

30

előadás

FELTÉTELEK

  • egy koreográfus egy kategóriában csak egy számmal nevezhet
  • ha egy együttes mindkét kategóriában – autentikus néptánc, táncszínház – indul, előadásaik rendelkezésre álló össz műsorideje legfeljebb 20 perc
  • egy darab műsorideje legfeljebb 15 perc
  • csak új művekkel – amelyek nem szerepeltek sem országos, sem területi fesztiválokon – lehet nevezni
  • az egyazon előadásban színpadra lépők száma nem haladhatja meg a 8, a színpadképbe komponált zenészek száma az 5 főt
  • a fesztivál meghívásos, a meghívást a nevezés elfogadása után a koreográfia kapja
  • a fogadott versenyprodukciók száma 30

Díjak

A fesztiválon koreográfusi, együttesi, táncos-előadói és zenei nívódíjak kerülnek átadásra kategóriánként I-III fokozatban.
A fesztivál fődíja a Koreográfusi nívódíj I. fokozata. Különdíj a 4 éve alapított Orsovszky István koreográfusi díj, illetve idei évtől kezdődően kiosztásra kerül a Nívódíjas koreográfus cím is. A kiadott címek számát a zsűri határozza meg, és visszamenőleg is adományozza azon koreográfusoknak, akiket legalább három fesztiválon díjaztak.

ZALAEGERSZEGEN

egyszer nyerni kell! Tudta ezt a mai nagy klasszikusoktól – Györgyfalvay Katalin, Tímár, Kricskovics, Novák – kezdve utánuk jövő számtalan generáción keresztül mindenki. Hiszen Zala beugró a szakmába, ez az a hely, ahol minden megtörténhet (színpadon és büfében egyaránt), és nincs más cél, mint hogy minden meg is történjen ezen a fesztiválon, ami a sok-sok táncos alkotóműhelyben egyáltalán megtörténhet. Legyen hát a Zalai Kamaratánc Fesztivál továbbra is a magyar táncművészet legszínesebb, legizgalmasabb fóruma! 

Énekes István, koreográfus

hírlevél

Iratkozz fel!

székhely

Zalaegerszeg, 8900
Landorhegyi u. 21.

telefon

+36 70 430 6085

Kövess minket!

Pin It on Pinterest

Share This